Szkolenia
Szkolenie z przygotowania i dekoracji tortu
Skierowane jest do początkujących pasjonatów wypieków. Bez względu na to, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z wypiekami, czy masz już pewne doświadczenie, zapraszam Cię do udziału w moim kursie!
Podczas szkolenia przekażę Ci niezbędne umiejętności, abyś mógł/a stworzyć tort, który nie tylko będzie pięknie wyglądał, ale także smakował wyśmienicie. Nauczę Cię, jak prawidłowo złożyć tort, jak stabilizować krem, a także jak profesjonalnie go ozdobić. Szkolenie indywidualne bądź maksymalnie dwuosobowe. Każdy uczestnik pracuje nad własnym tortem, co umożliwia zapoznanie się z różnymi technikami dekorowania.
Podczas kursu otrzymasz także cenne wskazówki dotyczące niezbędnego sprzętu oraz składników, które warto mieć pod ręką. Podzielę się również informacjami na temat rozpoczęcia własnego biznesu w branży cukierniczej. Przygotowany przez Ciebie tort, oczywiście, zabierzesz ze sobą do domu!
Kursy odbywają się we Wrocławiu i trwają około 8-9 godzin. Rezerwacja miejsca jest możliwa poprzez kontakt mailowy bądź instagramowy.
Chcesz dowiedzieć się jakie terminy są dostępne? Skontaktuj się ze mną!
Dołącz do naszej społeczności i rozwijaj swoje umiejętności wypieku tortów!
Cena: 1600 zł brutto
Dwudniowe szkolenie z przygotowania i dekoracji tortu piętrowego
Skierowane do osób zarówno z doświadczenim jak i bez doświadczenia, jednak szczególnie skorzystają z niego ci, którzy rozważają rozpoczęcie lub rozwinięcie działalności w sprzedaży tortów.
Podczas kursu nauczysz się, jak przygotować tort z solidnym kremem, wykorzystując właściwe techniki. Grupa liczy maksymalnie 2 uczestników, z których każdy tworzy własne wypieki, co pozwala zobaczyć różnorodność metod dekoracji. Otrzymasz wskazówki dotyczące niezbędnego sprzętu oraz rekomendacje dotyczące produktów, które ułatwią Ci pracę. Ponadto, będę opowiadać o aspektach prowadzenia biznesu w branży cukierniczej. Twój własnoręcznie przygotowany tort będzie mógł być zabrany do domu.
Szkolenie odbywa się we Wrocławiu i jest dwuetapowe, trwające około 5 godzin pierwszego dnia oraz około 8 godzin drugiego dnia.
Rezerwacja miejsca jest możliwa poprzez kontakt mailowy bądź instagramowy.
Chcesz dowiedzieć się jakie terminy są dostępne? Skontaktuj się ze mną!
Cena: 1800 zł brutto
Szkolenie „Słodki stół”
Skierowane jest do początkujących pasjonatów wypieków ale i dla osób, które chcą podszkolić swój cukierniczy warsztat. Bez względu na to, czy dopiero zaczynasz swoją przygodę z wypiekami, czy masz już pewne doświadczenie, zapraszam Cię do udziału w moim kursie!
Podczas szkolenia przekażę Ci niezbędne umiejętności, abyś mógł/a stworzyć aż 12 unikalnych deserów, które wykorzystasz na słodkim stole. Nauczysz się jak przygotować: ptysie, eklery, cakepopsy, makaroniki, monoporcje, donuty, desery słoiczkowe, tartaletki, bezy. Poznasz receptury, któe będa bazą do tworzenia nowych smaków i połączeń.
Oprócz wiedzy cukierniczej, zdobędziesz wiedzę odnośnie aranżacji słodkiego stołu. Pokażę Ci jakie naczynia warto posiadać.
Słodkości wykonane podczas szkolenia zabierzesz ze sobą do domu.
Kursy odbywają się we Wrocławiu i trwają 2 dni. około 9-10 godzin/dzień. Rezerwacja miejsca jest możliwa poprzez kontakt mailowy bądź instagramowy.
Chcesz dowiedzieć się jakie terminy są dostępne? Skontaktuj się ze mną!
Dołącz do naszej społeczności i rozwijaj swoje umiejętności wypieku tortów!
Cena: 2800 zł brutto
Szkolenie z cukiernictwa nowoczesnego
Na szkoleniu przygotujemy wspólnie trzy różne rodzaje deserów musowych: 2 monoporcje i jeden torcik musowy. Poznasz różne techniki i struktury wykorzystywane do ich przygotowania.
Nauczę Cię jak zrobić błyszczącą glazurę, aksamitny zamsz. Poznasz przepisy na 4 unikalne musy, 4 żelki, 4 inserty, 4 chrupki, 4 ciasta/biszkopty, kruche spody. Łącznie aż 20 przepisów, które pozwolą Ci zbudować solidną bazę. Dodatkowo nauczę Cię jak zatemperować czekoladę i zrobić z niej wyjątkowe dekoracje.
Słodkości wykonane podczas szkolenia zabierzesz ze sobą do domu.
Kursy odbywają się we Wrocławiu i trwają 2 dni, około 9-10 godzin pierwszego i 4-5 godzin drugiego dnia. Rezerwacja miejsca jest możliwa poprzez kontakt mailowy bądź instagramowy.
Chcesz dowiedzieć się jakie terminy są dostępne? Skontaktuj się ze mną!
Dołącz do naszej społeczności i rozwijaj swoje umiejętności wypieku tortów!
Cena: 2600 zł brutto
Kursy prowadzę tylko w trybie 1:1 bądź maksymalnie w grupach dwuosobowych. Czemu? Chcę aby moja uwaga była poświęcona w 100% kursantowi.
Podczas każdego szkolenia uczestnicy otrzymują skoroszyt zawierający wszystkie przepisy omawiane na kursie. Cena szkolenia nie obejmuje kosztów transportu ani noclegu. Każdy z uczestników ma zagwarantowany lunch oraz napoje. Faktury VAT są wystawiane.